Selasa, 3 Jun 2014

i miss you la..

rindu kamu plk... since aku x da BF mau rindu kan.. hakhakhak....
hem...
END of my story... :P

Selasa, 31 Disember 2013

Goodbye 2013

Assalamualaikum and haluu ...

tonight... there wont be another night like today... and welcome 2014...
so many sweet things and bad things coming into my life...
those things sometime they make my day... they mock my day...

suddenly... feel sad.. and happy at the same time... this year should be my last year with my maktab friends...
those time i probably gonna miss them.. and i miss the old me... huhuhuhuhu.....

ARGhhh... Dont think that too much and move on...
ok!!! azam baru.....

- Design bilik di asrama sepenuh hati! mcm bilik tu... aku yg punya!!
- lipat selimut lepas bangun tidur.. (mesti buat!!!)
- kemas folder dalam laptop 1 bulan sekali..!!! (serabut habis!!)
- Buat vid. utk kelas....
- bnyakkan membaca apa2 ja la... dan kurangkan tengok muvi.. (blah ka r..??) haha...

itu ja la dulu.. klu bnyak sangat... x terbuat nnti....
END of my story... :P

Khamis, 19 Disember 2013

Killed...

Yesterday... all my trouble seems so far away..... Now it looks as though they're here to stay..

Tem dulu aku kecik2... kuat main.. panjat pokok.. panjat tangki.. naik atap rumah utk ambik buah mangga... x tfikir langsung apa yg akan jadi klu jatuh dari tempat tu... Walaupun... 1juta orang marah, cakap bukan-bukan... kita akan tetap buat semua benda tu.. x payah penat2 fikir.. sebab percaya.. kita percaya untuk dapat terokai semuanya....  Semakin membesar.. semua benda2 tu... makin lama.. makin kita takut... takut untuk mencuba... takut dengan pandangan, percakapan, hinaan dari orang lain ttng apa yg tlah kita lakukan... 

Don't kill me.....

END of my story... :P

HARTA KARUN- wishlish 4 tahun lalu..

Hahaha…  assalamualaikum.. salam sejahtera.. kepada anda semua semoga berbahgia… hahaha… nyanyi jap… lamanya x buka blog ni..  haha… bukan apa… BZ memanjang… almaklum lah… jaga anak d rumah ini la..itu la.. huhuhu.. bnyak mau pikir.. TAPI SEKARANG!!!... cuti!!!! Memanjang!.. hahaha.. cuti2 ni la harus manfaatkan segala-galanya…

Ok.. berbalik  kepada tajuk post hari ni… cmni crita dia.. once upon a time… aku tengah kemas almari my mummy… haha.. tetiba terjumpa la buku PLKN yg kira hampir 5 thun dahulu prnah aku jalani… buka2 helaian buku tu satu persatu… tetiba.. I’ve found my wishlish… lucu… haha… bunyi wishlish dia mcm ni….

   

Biar aku huraikan 1 persatu…
1.   Rasanya smbung univrsiti dah- UIA… dan skrang tngah smbung mktb plak… 1 year to move on! 
2 .  Jadi bos???!! Hakhakhak.. ok.. ini pemikiran yg sngat x mtang!! mcm x ngam d jiwa.. sda la membentang di hadapan terbelit2.. 
3 . OTW… insyaallah
4 .  Lepas kawin la… hakhak.. (mood getek)… kiranya… OTW la.. insyaallah..
5 .  Luar Negara… TERINGIN SANGAT!!! Sapa yg x mau teroka tanah orang lain.. harap dapat la.. prgi luar Negara… klu blh.. ROME, LONDON, PARIS atau KOREA…
6 .  Kedai roti? I like coffee.. jadi klu blh suatu hari nanti mau bukak ‘coffee shop’ sndri.. insyaallah… amin…
7 .  Amin…. Siapa x syang family… hahaha..
8 .  (MISSION ACCOMPLISH) Main gitar!! YEAH!!!!! 2 thun yg lalu da aku main.. skrang ni.. mau focus kpada.. cara2 plucking plak dan chord2 yg susah… mau jadi mcm sungha jung… hakhak.. (daaaaaa…)
9 .  Dulu lagi sda dpt HP… tapi.. klu tiap2 thun bertukar.. mmg bankrap la..
10. (MISSION ACCOMPLISH) hahaha.. laptop dapt.. lepas msuk maktab..
11.  X jaln2 lagi… haha.. x da duit… (boros sngat!!)
12. Hahaha… makn pizza hari2!! Mcm bnyak duit… 
13. Lagu latest??!! Hahaha… aku jenis yg mna yg berkenan di telingaku.. baru aku download… but.. sekarang.. I’ve been falling in love with indie music like.. Never shouts never, sleeping with sirens, liyana fizi, hujan, bunkface!..... muzik2 like jazz, pop or acoustics.. is my hearing type..
14. Daki gunung rasa nya x dapt in a million years… sbb dah mati mati2an aku pujuk PAMA…. XDPAT JGAK..
15. Dapat jadi…. What?????... (mugkin time ni.. lamunan terhenti seketika… trus aku lukis kereta yg tayar dia entah p mana… hahha)

SO.... WHAT IS YOUR WISHLIST???

END of my story... :P

Rabu, 14 Ogos 2013

Trauma PRAKTIKUM!!

Tadi.... aku teman my mommy outing beli barang.... tengah lalu2 dkat kedai... tenampak sekolah... trus automatik.. aku menoleh ni... mcm orang nmpak benda x senonoh ja... hakhakhak... aku sedikit kepelikan di situ.... pikir punya pikir.... aku rasa aku dapat satu panggilan yang tepat utk digelarkan berkenaan situasi/penyakit aku tadi tu... iaitu "Trauma Praktikum"... hahaha.... boleh pakai ka???


siapa bilang kerja cikgu senang aku "TEMPELENG" kepala dia dalm effect slow motion

p/s: assment dari tadi belum siap!!!  kpala pning pikir... gara2 x ckup tidur ka?... gara2 kopi ka??... gara2 telampau tengok laptop ka??? aku rasa gara-gara sang pembuat soalan.... hehehe...


END of my story... :P

Rabu, 12 Jun 2013

Wishlist... can i???

bnyak sangat wishlist aku.... tersangat banyak... ok.. kira dari wishlist yang paling terdekat dengan 2013 ni.. hahaha.. antaranya ialah... AKU MAU PIGI PANTAi!!!

1. sampai sna tulis nama aku besar2 atas pasir.. ambik kau!!
2. mau hitamkan lagi diri aku dgan..... scuba diving!..
3. banana boat!..
4. taking picture inside the wattterrrr....
5. pkai baju ala2 fesyen pigi pantai tu.. with my sunglasses... bukan pkai bikini r... jgn pikir lain!..haha..
6. tengok sunset ...
7. teriak depan laut kuat2.... ARRRRGGGHHHH!!!!!!!!!!!!!
8. buat istana idaman guna pasir... baaring2 atas pasir sambil dngar bunyi laut... (imagine)... oh man!!!! lepas imagine trus rasa mau pigi sana skarang jugak!!!!

aish... mau pigi pantai.... mau pigi pantai... mcm budak merengek sambil tulis blog... pikir cuti ni blh pigi sna.. tapi ternyata!!! tidak... oh man.. 1st time aku rasa mcm aku mau balik maktab ja... si alin pon sda masuk UMS... boring gilak d rumah.. mau pigi bejalan pon susah.... x da kawan... ada pon seharian layan budak2 yg bikin stress aku ja.... huh.... x da orang mau crita2.. x da orang mau ckap2... x da orang bawa jlan2... x da orang yg mau d bwa chat2 d fb... x da benda mau buat d rumah.. hari2 menghadap CSI dlam tv tu ja.... tngok CSI smpai satu tahap aku rasa CSI tu boring walaupun itu rancangan pebret aku sangat2.... mcm mau nangis ja mcm budak2.... WAAAAAAAAAAAAAA..WAaaaaaaaaaa..WAaaaaa...
END of my story... :P

Selasa, 7 Mei 2013

Video: Tabasan Mood Swing

Assalamualaikum... and... haaaaluuuuuuu...

ingat lagi ka ari tu kami ada pigi tabasan... yg dekat-dekat... yang depan-depan... yang cantik-cantik... depan IP kami ari tu.. dulu dengan tema vintage kunun... untuk maklumat lanjut sila layari... benda ni balik -> "tekan ja la walaupun malas mau tengok balik"kali ni dengan satu misi dan visi.. buat yang simple2 ala-ala tema friendship...] kami pegi sana tabasan tangkap video skali.. blh check it out bawah ni! jadi kunun2 artis... buat video lipsync ja... hahaha.. 

Nasib baik ada juga insan2 yng sudi kasi pinjam kami barang2 utk bt benda ni... dengan berbkalkan tripod, C.nikon, Zink tutup belakang kreta (x tau nma formal dia), sedikit perencah pengalaman, sedikit asam rencah kemahiran dan LOTS OF LOVE... dapat jugak kami buat semuanya dengan lancar....


tiup belon...
sentiasa kami bertiga.. MINAT yang sma... Didepan lensa yang sama (pinjam ja tu)

malas mau edit... cool kan...


X banyak gambar tangkap.. tapi klu mau tengok gambar yang kiyomi2 secara lebih lanjut.. sila layari 2 insan ini...


And Now!!! May I Present To You... (drrrrrrruuumm...duuurrruuuuum) <-bunyi bunyi--="" drum="" kunun..="">

Tada!!... siap jugak!! rugi sapa x tengok... hakhakhak.... (promote kasian)




P/s: For a better quality.. pandai2 la adjust.. aku pon x tau mau terang mcm mna...




END of my story... :P